Sorodne objave

 

Vodenje Uprave kriminalistične policije bo konec januarja 2011 prevzel Simon Velički, trenutno še direktor Policijske uprave Kranj. Dosedanji direktor UKP GPU mag. Aleksander Jevšek namreč z novim letom odhaja v pokoj.

VelickiSimon

Simon Velički, rojen leta 1964 v Slovenj Gradcu, je svojo policijsko kariero začel na policijski postaji Velenje, kamor je bil razporejen po zaključku kadetske šole za miličnike leta 1983. Leta 1988 je po zaključku šolanja na takratni Višji šoli za notranje zadeve začel z delom v kriminalistični službi v Kranju, kjer je opravljal operativne naloge kriminalističnega preiskovanja na klasičnem in gospodarskem področju. Leta 1995 je diplomiral na pravni fakulteti v Ljubljani in pridobil naziv univerzitetni diplomirani pravnik.

Na Policijski upravi Kranj je nato prevzel vodenje oddelka za operativo kriminalistične službe, kjer je tudi sam neposredno vodil več najzahtevnejših primerov. V času službovanja v kriminalistični službi v Kranju je vodil tudi oddelek za organizirano kriminaliteto. Novembra 2002 je na PU Kranj prevzel naloge načelnika urada kriminalistične policije. V tem času se je udeležil tudi več seminarjev v organizaciji FBI, CEPOL-a in drugih institucij. Poleg tega je kot kriminalistični inštruktor vrsto let sodeloval pri izobraževanju in usposabljanju novih kriminalistov v okviru kriminalističnega tečaja. Aprila 2009 je prevzel vodenje PU Kranj.