Sorodne objave

 

V policiji se lahko ponovno veselimo izjemnih dosežkov vrhunskih športnikov, zaposlenih v naših vrstah. Boksarski svetovni prvak Dejan Zavec je 22. januarja prejel častni naziv Slovenec leta 2010, deskar na smučeh Rok Marguč pa je na svetovnem prvenstvu v deskanju minuli teden osvojil kar dve medalji, srebrno in bronasto. Obema iskrene čestitke!

0017
Potem ko je pred mesecem dni skupaj s Tino Maze osvojil prestižni naslov Športnik leta, so Dejana Zavca v Litiji po izboru bralcev Nedeljskega dnevnika med desetimi finalisti imenovali še za Slovenca leta 2010. Ta naziv pomeni priznanje, da je izjemen ne le kot športnik, temveč tudi kot osebnost.

na_progi

Rok Marguč, ki je tako kot Zavec zaposlen v Oddelku vrhunskih športnikov slovenske policije, pa je na nedavnem 9. svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu v španski La Molini osvojil srebro in bron. V paralelnem veleslalomu 19. januarja 2011, kjer je nastopilo 58 tekmovalcev iz 24 držav, je izgubil le boj v finalni vožnji za naslov svetovnega prvaka proti Avstrijcu Benjaminu Karlu in tako osvojil naslov svetovnega viceprvaka. Ta uspeh je 21. januarja še dopolnil z osvojitvijo bronaste medalje v paralelnem slalomu. Rok Marguč je bil tako poleg dvakratnega svetovnega prvaka Benjamina Karla drugi najuspešnejši udeleženec svetovnega prvenstva v La Molini.

 

Uspehe naših vrhunskih športnikov bomo z veseljem spremljali tudi v prihodnje!

Foto: Siol.net, MMC RTV