Sorodne objave

 

Policija išče večje število kandidatov za policiste, zato vabimo vse zainteresirane, da v petek, 15. februarja, in v soboto, 16. februarja 2019, obiščejo naš informativni dan. Po predstavitvi poklica in aktualnega razpisa za vpis v Višjo policijsko šolo bomo mlade obiskovalce popeljali po točkah, kjer se bodo predstavljale posamezne službe, da dobijo občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in s kakšno opremo razpolagajo. Vabljeni!

INFO DAN FB

Zaposlujemo nove policiste, prijavite se in se vpišite na Višjo policijsko šolo!

Iščemo mlajše posameznike, ki jih veseli delo z ljudmi, ki želijo pomagati. Take, ki so telesno in psihično dobro pripravljeni, ki jim raznoliko delo po vsej Sloveniji in v različnih vremenskih pogojih ter enkrat podnevi drugič ponoči ne predstavlja ovire. Iščemo ljudi z občutkom za red in pravico, fante in dekleta, ki bodo s ponosom nosili modro uniformo.

Kje in kdaj bo informativni dan?

Informativni dan bo v petek, 15. februarja, ob 10. in 13. uri ter v soboto, 16. februarja, ob 10. uri.

Dobimo se pri glavnem vhodu v Policijsko akademijo, tj. pred zapornico na koncu drevoreda in večjega parkirnega prostora na levi stran, kjer boste lahko tudi parkirali. Od tam vas bomo pospremili na predstavitev.

Komu je namenjen?

Informativni dan je namenjen dijakom srednjih strokovnih šol ali gimnazij in tistim, ki so katerokoli od teh šol že končali. Dobrodošli ste vsi, ki vas zanima delo policista in želite postati varuhi reda.

Kaj boste izvedeli?

Predstavili vam bomo:

  • delo policista in zahtevane pogoje za sprejem v policijo
  • kako potekata prijava na razpis in izbirni postopek
  • preizkus telesnih zmogljivosti
  • zdravstvene in psihofizične zahteve
  • druge kriterije za izbor kandidatov za policista
  • šolanje v Policijski akademiji in višješolski študijski program Policist
  • druge koristne informacije

Ogledali si boste lahko učilnice, borilnico, nastanitveni objekt, strelišče in druge prostore, z veseljem pa bomo odgovorili tudi na vsa vaša vprašanja.

Kako do Policijske akademije?

Policijska akademija zemljevidNaslov: Policijska akademija, Rocenska 56, Tacen, Ljubljana Šmartno

  • Če greste z avtom po severni ljubljanski obvoznici, predlagamo izvoz Ljubljana Šmartno, kjer zavijete proti Tacnu. Nato se peljete naravnost, skozi naselje, do trikrakega križišča pred mostom čez Savo. Tam zavijete desno v smer naselja Pirniče (na vaši desni je asfaltirano parkirišče za na Šmarno goro) in na prvem odcepu spet desno. Potem vozite skozi zelo strnjeno naselje in pridete do drevoreda in parkirišča Policijske akademije.
  • Če greste z avtom iz mesta Ljubljana, predlagamo, da greste po Celovški cesti. Peljete se v smeri Gorenjske, mimo izvoza za avtocesto proti Kranju, nato pa na prvem semaforiziranem križišču zavijete desno. Na trikrakem semaforiziranem križišču zavijete levo in se peljete naravnost preko mosta čez Savo. Tam zavijete levo v smer naselja Pirniče (na vaši desni je asfaltirano parkirišče za na Šmarno goro) in na prvem odcepu desno. Potem vozite skozi zalo strnjeno naselje in pridete do drevoreda in parkirišča Policijske akademije.
  • Če greste z mestnim avtobusom LPP št. 8 za smer Gameljne, izstopite na postajališču Tacenski most, ki je čez most čez Savo. Od tam nadaljujete peš v smeri naselja Pirniče (na vaši desni je asfaltirano parkirišče za na Šmarno goro) in na prvem odcepu desno. Greste skozi zelo strnjeno naselje in pridete do drevoreda in parkirišča Policijske akademije.

Če torej želiš izvedeti več o odgovornem, a tudi pomembnem delu policista in zahtevanih pogojih za sprejem v policijo, vljudno vabljen na informativni dan. Se vidimo!

Povezane vsebine

Zaposlite se v slovenski policiji