Sorodne objave

 

V Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana, smo danes, 15. februarja, priredili informativni dan za vse tiste, ki jih zanima delo policista in želijo postati varuhi reda. Dopoldanski termin je obiskalo veliko zainteresiranih kandidatov, saj je predavalnica, ki sicer sprejme 160 ljudi, pokala po šivih; dobro obiskan je bil tudi termin ob 13. uri.

Če pa ste današnjo predstavitev zamudili, nas lahko v Policijski akademiji obiščete še jutri, v soboto, 16. februarja, ob 10. uri. Dobrodošli!

 20190215 100651

Obiskovalcem smo predstavili delo policista in zahtevane pogoje za sprejem v policijo, potek prijave na razpis in izbirni postopek, preizkus telesnih zmogljivosti, zdravstvene in psihofizične zahteve ter druge kriterije za izbor kandidatov za policista, šolanje v Policijski akademiji in višješolski študijski program Policist ter druge koristne informacije. Odgovarjali smo tudi na njihova vprašanja.

Med drugim so izvedeli, da je - za razliko od drugih šol in fakultet - ena od pomembnih prednosti Višje policijske šole v tem, da študenti za čas študija že sklenejo tudi pogodbo o zaposlitvi za določen čas.

20190215 115342

Po predstavitvi v predavalnici so si lahko ogledali učilnice, borilnico, nastanitveni objekt, knjižnico, strelišče in druge prostore.

 20190215 123119

Manjše skupine smo popeljali tudi po točkah, na katerih svoje delo predstavljajo policisti, ki sicer opravljajo zelo različne naloge, npr. prometni policisti, kriminalistični tehniki, policisti Specialne enote, policisti konjeniki, policisti vodniki službenih psov itd. Le tako so lahko zainteresirani dobili občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in kakšno opremo pri tem uporabljajo.

Povezane vsebine

Vabilo na informativni dan v Policijski akademiji

Zaposlite se v slovenski policiji - razpis za vpis v Višjo policijsko šolo je odprt do 18. marca 2019