Sorodne objave

 

Avto-moto zveza Slovenije že tretje leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija maja letos dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika. AMZS in podporniki projekta bodo novosti in podrobnosti letošnjega izbora predstavili na novinarski konferenci, ki bo v torek, 19. februarja 2019, ob 10. uri v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Ker je skrb za varnost mladih v prometu ena od naših prioritet, v projektu sodeluje tudi Policija.

najboljsi za volanom 21

Tisti, ki se bo želel uvrstiti v polfinale – ta bo aprila v AMZS centru varne vožnje na Vranskem –, bo moral v spletnem testu pravilno in v čim krajšem času odgovoriti na 20 vprašanj, ki so naključno izbrana iz nabora več kot 800 vprašanj s področja cestnoprometnih predpisov, avtomobilizma, varne mobilnosti, prve pomoči itd. V polfinalu se bo pomerilo najboljših 50 fantov in 50 deklet, v finalu, ki bo 9. maja 2019, pa najboljših 10 polfinalistov in 10 polfinalistk.

O varnosti mladih voznikov in samem projektu, bodo spregovorili Anton Breznik, predsednik Avto-moto zveze Slovenije, Klemen Pongračič, najboljši mladi voznik Slovenije 2018, Manuel Pungertnik, vodja AMZS Šole vožnje in inštruktor varne vožnje, Alojz Kovačič, predsednik Rdečega križa Slovenije, mag. Igor Velov, direktor Javne agencije RS za varnost prometa, Matjaž Leskovar iz Sektorja prometne policije in drugi.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Več informacij in vabilo na novinarsko konferenco, ki jo organizira AMZS, najdete na tej povezavi.