Sorodne objave

 

Vodja oddelka Interpol v Sektorju za mednarodno policijsko sodelovanje na Generalni policijski upravi Borut Selan je med 1. in 3. februarjem 2011 obiskal gruzijsko notranje ministrstvo v Tbilisiju.

DSC 9864

Borut Selan (v sredini) in vodja oddelka Interpola Tbilisi Giorgi Mezvrishvili (desno).


Na povabilo gruzijskih kolegov je Selan v okviru programa EU TAIEX vodil seminar o integraciji podatkovnih zbirk Interpola v nacionalni policijski sistem. Seminarja so se udeležili uslužbenci gruzijskega notranjega ministrstva, in sicer iz Interpola Tbilisi, posebnega sektorja za operativne zadeve, kriminalistične policije, operativno-tehničnega sektorja in službe za mednarodno sodelovanje. Seminarja so se udeležili tudi predstavniki gruzijskega tožilstva.

pred mnz

Gruzijsko notranje ministrstvo v Tbilisiju

DSC 9861

Na seminarju so bile predstavljene in obravnavane naslednje teme:

  • delo in naloge slovenske policije,
  • ureditev mednarodnega policijskega sodelovanja v Sloveniji,
  • struktura in aktivnosti Interpola Tbilisi,
  • med-agencijsko sodelovanje,
  • slovenska rešitev integracije podatkovnih zbirk interpola v nacionalni policijski sistem,
  • aktivnosti EU na področju pravosodja in notranjih zadev.

Glavni cilj seminarja je bil predstaviti gruzijskim kolegom slovensko rešitev integracije podatkovnih zbirk Interpola v nacionalni policijski sistem ter vzpodbuditi razpravo o dodani vrednosti, ki jo tovrstna rešitev predstavlja za vsakdanje policijsko delo.

pred avtom

Vodja skupine Interpola Tbilisi Giorgi Dgebuadze, predstavnik slovenske policije Borut Selan in vodja oddelka Interpola Tbilisi Giorgi Mezvrishvili.

pp dezurna

Predstavnik slovenske policije z gruzijsko policistko.


Seminar je bil po besedah udeležencev izjemno zanimiv. Kot je poudaril Selan, je bil seminar ''odlična priložnost tudi za izmenjavo bogatih izkušenj in širitev znanja, ki ga pri pregonu kriminalitete nikoli ni dovolj''.

policisti

Gruzijski policisti pri delu

pp

Udeleženci srečanja so obiskali tudi eno od policijskih postaj v Tbilisiju, gruzijsko policijsko akademijo ter službo za registracijo vozil in izdajo vozniških dovoljenj gruzijskega notranjega ministrstva.

PA 1

V bazenu policijske akademije se usposabljajo gruzijski kandidati za policiste.

pp02

Policijska postaja podnevi ...

pp03

... in ponoči.

pp notranjost

Notranjost policijske postaje v Tbilisiju.

policisti03

Gruzijska policista konjenika.