Sorodne objave

 

Policija se je tudi letos predstavila na prireditvi Motorsport Salon, ki je bila 12. in 13. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tudi tokrat smo posebno pozornost posvetili predvsem motoristom.

moto2

Vsi ljubitelji motornih vozil so si lahko ogledali pester nabor opreme in vozil, ki jih policisti uporabljajo pri svojem delu. Na ogled smo postavili policijska motorna kolesa, vozilo z videonadzornim sistemom Provida, laserski merilnik hitrosti, alkotest in pripomoček za prisilno ustavljanje motornih vozil. Policisti pa so na poligonu prikazali tudi spretnostno vožnjo.

IMG 9134

 Številni so svoje sposobnosti preizkusili na simulatorju vožnje z motornim kolesom in premagovali različne ovire, ki jih lahko srečajo tudi v resnični vožnji.

IMG 9098

Otroke so najbolj navdušili pisani baloni s podobo policista Leona.


Za motoriste smo ponovno pripravili nagradno igro. Med tistimi, ki so pravilno izpolnili vprašalnik in tako pokazali svoje znanje, bomo izžrebali štiri motoriste, ki bodo svoje izkušnje dopolnili s treningom varne vožnje v Policijski akademiji.

IMG 9056

 Motoristi so zavzeto izpolnjevali vprašalnike, da bi se udeležili treninga varne vožnje v Policijski akademiji.


Na razstavnem prostoru policije so se obiskovalci prireditve lahko pogovarjali tudi s kriminalistom. Ta je med drugim s predstavitvijo pripomočkov, ki jih uporabljajo nepridipravi, opozarjal na to, kako zavarovati svoja vozila pred vlomi in tatvinami. Ogledati si je bilo mogoče tudi opremo za ogled kraja kaznivih dejanj. 

IMG 9162

Nekateri so tudi "pihali".

IMG 9053

 Razstavni prostor policije na prireditvi Motorsport Salon si je ogledal tudi vodja službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.


Nasveti za večjo varnost motoristov

  Poskrbite za varnost v cestnem prometu