Sorodne objave

 

Generalni direktor policije se je danes, 28. februarja 2011, udeležil uvodne ministrske konference o vzpostavljanju pogojev za ustanavljanje skupnih preiskovalnih skupin za boj proti trgovini z ljudmi v JV Evropi.

skupinska

Namen ustanavljanja skupnih preiskovalnih skupin je poiskati rešitve za učinkovito usklajevanje nacionalnih zakonodaj in protokolov sodelovanja kot tudi kontinuirano usposabljanje preiskovalcev.

Gorsek Kresal01

Kot je v svojem nagovoru dejal Goršek, je "trgovina z ljudmi v vseh svojih pojavnih oblikah globalni problem. Zavedajoč se tega in ob upoštevanju načel medsebojnega sodelovanja tudi na operativni ravni smo kot obliko učinkovitejšega ukrepanja opredelili ustanavljanje skupnih preiskovalnih skupin, s katerimi lahko dosežemo hitrejše odzivanje in olajšano sodelovanje med pristojnimi organi držav članic, temu primerno pa tudi uspešno preiskavo na tako zahtevnem področju."

"Trgovina z ljudmi posega v pristojnosti različnih organov in organizacij. Da bi bili pri preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju tovrstne oblike kriminalitete čim bolj učinkoviti, moramo združiti moči in ukrepati skupaj." je še dodal Goršek.

nagovor

V projektu poleg Slovenije in Bolgarije, kot države partnerice, sodelujejo Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora, Makedonija, Albanija, Romunija in Moldavija, pa tudi predstavniki tožilstev držav JV Evrope, Europola in Eurojusta, nacionalni koordinatorji ter predstavniki mednarodnih in nevladnih organizacij s področja boja proti trgovini z ljudmi.

anonimna-prijava-trgovina-z-ljudmi-XXLFoto: Tamino petelinšek (STA)