Sorodne objave

 

Robert Črepinko, vodja centra proti tihotapljenju migrantov na Europolu, se je ob robu Salzburškega foruma, ki je ta teden potekal v Portorožu, na delovnem pogovoru 29. maja 2019 sestal tudi z generalno direktorico policije mag. Tatjano Bobnar in njenim namestnikom Jožetom Senico ter pomočnikom direktorja Uprave kriminalistične policije Slavkom Korošem.

IMG 7744

Sogovorniki so razpravljali o varnostni situaciji v Sloveniji in regiji, s poudarkom na področju nedovoljenih migracij. V tem kontekstu je beseda tekla tudi o aktivnostih slovenske policije v okviru političnega cikla EU za boj proti hudim oblikam organiziranega mednarodnega kriminala ter s tem povezanimi različnimi oblikami sodelovanja na področju organizirane kriminalitete, spletne kriminalitete in boja proti terorizmu.

IMG 7769

Črepinko je aktivnosti slovenske policije v zvezi s tem ocenil kot zelo uspešne. Poleg možnosti strateške in analitične podpore so v pogovoru izpostavili tudi možnost finančne in materialne podpore ter možnost pristopanja slovenske policije h konkretnim operativnim in drugim evropskim projektom.

Pogovor je med drugim tekel tudi o aktivnostih slovenskega urada za zvezo pri Europolu, dotaknili pa so se tudi aktivnosti policije v okviru priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU.

IMG 7789