Sorodne objave

 

Celjski policisti so zahvaljujoč obvestilu občana hitro izsledili in ustavili nevarnega madžarskega voznika, ki je močno alkoholiziran s tovornim vozilom vijugal po avtocesti in tako resno ogrožal ne le svoje življenje, temveč tudi življenje vseh ostalih prometnih udeležencev.

Včeraj, 11. januarja 2022, je nekaj čez 17. uro občan obvestil policiste Policijske uprave Celje, da vozniku tovornega vozila s priklopnikom na območju Vranskega vijuga po avtocesti in nasploh zelo nezanesljivo vozil ter ogroža ostale udeležence cestnega prometa.

Policisti Postaje prometne policije so voznika ob 17.15 ustavili pred izvozom Trojane in opravili preizkus alkoholiziranost. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel madžarski voznik 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj manj kot dva promila alkohola v krvi. Voznika so policisti pridržali.

Danes zjutraj so ga policisti privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer mu je sodnica izrekla globo v višini 1.200 evrov, stransko sankcijo 18 kazenskih točk in prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta.

Vozniku, ki je policiste obvestil o nevarni vožnji madžarskega voznika, se za klic zahvaljujemo, saj smo lahko tako voznika hitro ustavili in izločili iz prometa ter s tem preprečili morebitne hude posledice njegove neodgovorne vožnje.