Sorodne objave

 

V januarju smo v enem od celjskih gostinskih lokalov obravnavali primer, ko je v večernih urah skupina devetih oseb napadla varnostnike gostinskega lokala, jim grozila in jih tudi poškodovala. Prav tako so poškodovali tudi inventar na terasi gostinskega lokala. Pretekli teden smo pri osumljenih, na dveh lokacijah v Celju, opravili hišne preiskave, kjer smo zasegli več palic za napad, bokser, pištoli z naboji ter več električnih vodnikov, za katere obstaja sum, da so bili pridobljeni s kaznivim dejanjem.

zasezena pistola

Zasežena pištola

Omenjeni so osumljeni tudi, da so konec oktobra lani na terasi gostinskega lokala v Celju napadli in hudo poškodovali 30-letnega moškega, dva od njih sta osumljena še ropa v mesecu novembru, ko sta na Mariborski cesti v Celju napadla 23-letnega moškega ter mu ukradla denarnico.

ukradeni vodniki

Ukradeni vodniki

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništvo, poškodovanje tuje stvari, grožnje, rop ter sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje, smo osem oseb kazensko ovadili. Štirim osumljenim, starim 20, 21, 49 in 50 let, ki so državljani Slovenije, Bosne in Hercegovine in Srbije, smo za čas nujnih preiskovalnih dejanj odvzeli prostost, dva od njih pa privedli k preiskovalnemu sodniku ter zanju predlagali tudi ukrep izgona tujca iz države.

zasezene palice pistole

Zasežene palice in pištole