Sorodne objave

 

Sinoči, 12. novembra 2023, smo policisti PU Celje okoli 23. ure na avtocesti, na območju Tepanja, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je kljub omejitvi 130 km/h vozil kar 240 km/h.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dva promila in pol alkohola.

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Še posebej nevarna je neprilagojena hitrost v kombinaciji z vožnjo pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo.

Vse voznike znova opozarjamo naj spoštujejo cestnoprometne predpise in naj nikar ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače.

Povezane vsebine

Hitrost - počasneje je varneje!

Alkohol ubija, največkrat nedolžne