Sorodne objave

 

Skoraj 1000 otrok in 30 odraslih se je odzvalo vabilu Policijske postaje Ravne na Koroškem, ki so v petek, 12. aprila 2013, odprli vrata policijske postaje, z željo, da občanom približajo svoje delo in jim pokažejo opremo.

DSC 0001

Dneva odprtih vrat so se večinoma udeležili otroci vrtcev in osnovnih šol z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem, ki so policijsko postajo obiskali v spremstvu vzgojiteljic in učiteljic, srednješolci iz Gimnazije Ravne na Koroškem in Srednje šole Ravne na Koroškem pa so prišli sami. Policisti so jim  predstavili opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu, osebna in intervencijska vozila, motorna kolesa in kolesa.

Obiskovalce je sprejel komandir policijske postaje Vinko Mlakar. Namen dneva odprtih vrat je bil občanom približati delo policije, saj lahko na tak način pobliže spoznajo naloge, pristojnosti in opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. 

DSC 0011

Otroci so tako lahko spoznali delo policistov prometnikov, kolesarjev, konjenikov, delo vodnikov službenih psov in njihovih štirinožnih pomočnikov. Veliko so izvedeli tudi o delu dežurnega policista, ki jim je z veseljem razkazal prostore, v katerih policisti sprejemajo klice občanov, pripravljajo zapisnike, sprejemajo prijave in podobno. Ogledali so si tudi vozilo mobilne policijske postaje, ki je posebej opremljeno za to, da lahko policisti na terenu opravljajo tiste naloge, ki bi jih običajno opravili na policijski postaji.

DSC 0036

Obiskovalci, tako tisti najmlajši kot srednješolci, pa tudi starejši občani, so se navdušili tudi nad pripadnikoma Specialne enote, ki sta jim predstavila svoje zahtevno delo in pokazala opremo, ki jo pri najzahtevnejših varnostnih nalogah uporabljajo "rdeči panterji". Ta elitna enota prav letos praznuje svojo 40. obletnico ustanovitve.