Sorodne objave

 

Policijska uprava Celje je 8. januarja  2015, na smučišču na Kopah, organizirala enodnevno usposabljanje za policiste policijskih postaj, ki izvajajo naloge na smučiščih, in pripadnike gorske enote Posebne policijske enote Policijske uprave Celje. Na usposabljanju so se nam to leto pridružili tudi policisti smučarji Policijske uprave Maribor. Ker je prav v tem času na smučišču na Rogli delal hrvaški policist, se je tudi on udeležil usposabljanja in se seznanil z našim programom usposabljanja.

P1010281

Usposabljanje smo izvedli v skladu z verificiranim programom. Policisti so obnovili znanja in izkušnje s področja policijskih pooblastil na smučiščih in strokovnega opravljanja ogledov nesreč na smučiščih. Usposabljanje so izvedli Tomislav Omejec in Alojz Sladič iz Uprave uniformirane policije GPU in Miran Ozebek iz Uprave kriminalistične policije GPU.

Teoretični del usposabljanja je potekal v novi konferenčni dvorani RTC Kope, praktični del pa na progi Pungart na Kopah, kjer so policisti v skupinah obnovili smučarske veščine in opravljali ogled kraja nesreče.