Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije (PPP) Celje smo v nedeljo, 2. oktobra 2016, sodelovali na regijski vaji s področja zaščite in reševanja Množična nesreča na avtocesti - Lopata 2016.

Po scenariju vaje je na avtocesti prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo pet vozil, dvajset oseb in vozilo za prevoz nevarnega blaga. V vaji so sodelovale Civilna zaščita, Policija, gasilci, nujna medicinska pomoč, Družba za avtoceste v RS (DARS) in nacionalna avtomobilska zveza AMZS.

DSC 0003.zmDSC 0005.zm

Namen in cilji vaje je bilo ugotavljanje pripravljenosti interventnih služb ter preverjanje njihove ustrezne opremljenosti. Prav tako smo preverjali delovanje in medsebojno sodelovanje vseh navzočih interventnih služb.

DSC 0029.zm

Po hitri analizi, opravljeni po zaključku vaje v vojašnici Franca Rozmana Staneta v Celju, smo ugotovili, da je bila vaja uspešna. Delo interventnih služb je potekalo tekoče, pri sodelovanju med intervencijskimi službami težav ni bilo. DSC 0031.zm

Policisti smo predlagali tudi nekatere sistemske rešitve za lažje evidentiranje udeležencev ter uvedbo tehničnih rešitev za dokumentiranje prometne nesreče.

DSC 0032.zm