Sorodne objave

 

Policijska postaja Ravne na Koroškem je v četrtek, 6. oktobra 2016, v sodelovanju z ravensko občino, svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, redarsko službo in z Osnovno šolo Prežihovega Voranca, v okviru obdobnega programa varnosti pešcev, organizirala delitev kresničk pešcem, ki so se v tem  času nahajali na območju, kjer je potekala preventivna akcija.

Akcija je potekala na območju Občine Ravne na Koroškem, njen namen pa je bil opozoriti pešce, ki smo jih takrat zatekli na slabše osvetljenih lokacijah, na pomembnost uporabe odsevnih teles pri hoji v temi, mraku ali megli.

DSC 0021.zm

Kresničke in preventivno gradivo o varnosti pešcev so občanom razdeljevali učenci skupaj s policisti in člani sveta za preventivo, obenem smo pešce poučili, kaj lahko sami storijo za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

DSC 0010.zm

Predstavili in nazorno prikazali smo jim tudi, kako jih drugi udeleženci v prometu zaznajo ob uporabi kresničk ali drugih odsevnih teles oziroma kako so skoraj nevidni, če teh pripomočkov ne uporabljajo. Na koncu smo vsem zaželeli predvsem varno udeležbo v cestnem prometu.