Sorodne objave

 

V soboto, 22. aprila 2017, so policisti Postaje prometne policije Celje na poligonu ZŠAM na Ljubečni, v soorganizaciji z ZŠAM Celje, Javno agencijo RS za varnost v prometu, Nujno medicinsko pomočjo ZD Šmarje pri Jelšah, Poklicno gasilsko enoto Celje in Zvezo motoklubov Slovenije, organizirali preventivno prireditev za voznike enoslednih vozil, predvsem voznike motornih koles, z naslovom Vidnost je nujna za varno udeležbo v cestnem prometu.

Motoristi, vabljeni na delavnice!


Pri vožnji pa upoštevajte tudi naše preventivne nasvete.

CMGP4238

Preventivno prireditev je z nagovorom udeležencev pričel komandir Postaje prometne policije Celje Vinko Mlakar.

V nadaljevanju sta pomočnik komandirja Jadran Žerjal in policist Darko Mikša motoristom predstavila pomen spoštovanja prometnih predpisov in pripravo na vožnjo ter pomen vidnosti motorista za varno udeležbo v cestnem prometu.

CMGP4244

Udeleženci so se lahko preizkusili v nudeju prve pomoči in pridobili dodatna znanja o pomoči poškodovanim v prometnih nesrečah,pravilnem snemanju čelade poškodovanemu motoristu in pomoči pri zastojih srca.

CMGP4254

Prireditve so se udeležili tudi člani kluba Blue knights.

CMGP4236

Veliko zanimanja so udeležencev pokazali za delo vseh interventnih služb, ki so prikazale svoje aktivnosti in ukrepanje ob hudih prometnih nesrečah. Tako je bilo ob predpostavki hude prometne nesreče z udeležbo enega vozila in motorista prikazano delovanje nujne medicinske pomoči ZD Šmarje pri Jelšah. Dr. Aurora Nassib je delovanje komentirala in opozorila na ključne okoliščine pomoči.

CMGP4294

Gasilci PGE Celje so prikazali tehnično reševanje ponesrečenega voznika iz vozila, udeleženega v prometni nesreči. Postopke je komentiral Boris Žnidarko.

Policisti so opozorili na pravilno zaustavitev ob prometnih nesrečah na avtocesti in na nujnost spoštovanja znakov in navodil, ki jih ob tem dajejo policisti.

CMGP4311

Ob zaključku skupne vaje je bil prikazan še transport ponesrečenega s kraja prometne nesreče s helikopterjem policije.

CMGP4313

CMGP4317

Na prireditvi je bilo približno 300 udeležencev, od tega 200 motoristov. Udeleženci so samo prireditev ocenili kot koristno. Pridobljena znanja in izkušnje pa jim bodo koristila ob udeležbi z motornim kolesom v prometu. Udeleženci so se pod strokovnim vodstvom policistov Postaje prometne policije Celje in inštruktorjev agencije za varnost prometa ob zaključku prireditve preizkusili v elementih varne vožnje, ki so pogosto zanemarjeni, za varno udeležbo v cestnem prometu pa še kako pomembni.

CMGP4331