Sorodne objave

 

V občini Mislinja je na zelo priljubljeni 24-kilometrski kolesarski stezi, ki poteka od Gornjega Doliča do Dravograda, v nedeljo, 19. maja 2019, v času akcije za večjo varnost kolesarjev, potekal preventivni projekt Varno in brezhibno kolo v cestnem prometu. Pri projektu je sodelovala Policijska postaja Slovenj Gradec skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mislinja.

V akciji je sodeloval policist PP Slovenj Gradec Matej Mori in dva predstavnika SPV Mislinja.

20151501

Pregledali so večje število koles in preverjali, če so redno vzdrževana, tehnično brezhibna in ali imajo obvezno opremo. O pregledanih kolesih so izpolnili poročila o pregledu koles ter označili morebitne pomanjkljivosti.

Kolesarji, ki na kolesu niso imeli zvoncev, so jih dobili brezplačno, drugi s popolnoma brezhibnim kolesom in opremo pa so si prislužili nalepko Varno kolo.

Odraslim kolesarjem, ki med vožnjo niso uporabljali zaščitne kolesarske čelade, so sodelujoči svetovali, naj jo uporabljajo, četudi po zakonu še ni obvezna. Kot kolesarji se moramo namreč zavedati, da je varnost pred užitki in da moramo za lastno varnost poskrbeti najprej sami.

20144628

Vsi sodelujoči v preventivnem projektu so se odzvali pozitivno in še v prihodnje pozdravljajo podobne preventivne akcije.

021286