Sorodne objave

 

Redarji Medobčinske uprave Istre in policisti Policijske uprave Koper so včeraj, 5. aprila 2022, naredili še en korak naprej k okrepitvi medsebojnega sodelovanja. Župani štirih istrskih občin, piranski Đenio Zadković, izolski Danilo Markočič, koprski Aleš Bržan in ankaranski Gregor Strmčnik ter direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa so v Pretorski palači v Kopru podpisali protokol o sodelovanju in tako tudi formalno utrdili povezavo med institucijama.

20220405 130424

S podpisom protokola smo policisti le še formalizirali že sicer dobro medsebojno sodelovanje z medobčinskimi redarji. To potrjujejo tudi številne skupne akcije, s katerimi skrbimo, da se občanke in občani ter obiskovalke in obiskovalci na ulicah počutijo varni. Med drugim se za učinkovito izvajanje skupnih nalog organiziramo v mešane patrulje in tako skrbimo za varnost na javnih površinah, izvajamo nadzor nad kršitvami javnega reda in miru, v času povečanega števila obiskov pa tudi nadzor nad vandalizmom in beračenjem.

Odslej bo sodelovanje med institucijama še intenzivnejše, predvsem na področju varnosti v cestnem prometu, varovanja cest in njihove varnosti, zagotavljanja javnega reda in miru ter varovanja okolja. Še naprej si bomo izmenjavali informacije, podatke, izkušnje in izvajali naloge ter aktivnosti, s katerimi bomo prispevali k večji informiranosti in ozaveščenosti ljudi. Na ta način bomo še učinkoviteje opravljali svoje poslanstvo in skrbeli za splošno varnost vseh.

Ob tej priložnosti so vsi štirje župani soglašali, da je podpis protokola potrdilo zrelosti o zavedanju varnosti kot vrednote, ki jo lahko vzdržujemo le ob dobrem sodelovanju vseh akterjev na področju varnosti.

Logotipi sodelujocih pri podpisu protokola