Sorodne objave

 

V soboto, 12. aprila 2014, je bila na parkirišču pri Športno rekreacijskem centru Bonifika preventivna akcija za motoriste, ki smo jo poimenovali Policijska izkušnja kot nasvet. Na prireditvi, ki se je je udeležilo veliko motoristov in drugih obiskovalcev, so sodelovali tudi gasilci, reševalci, vojaški policisti in mestni redarji.

motor-Koper068

Nasveti za varnejšo motoristično sezono


Motoristi so ob pomoči policijskih inštruktorjev za varno vožnjo svoje spretnosti preizkušali na poligonu in ugotavljali, kakšne napake delajo pri vožnjo in kako bi te lahko ogrozile njihovo varnost. Policisti so jim svetovali, kako lahko najpogostejše napake tudi odpravijo in tako poskrbijo za večjo varnost.

motor-Koper047

Drugi obiskovalci so se lahko preizkusili tudi na simulatorju varne vožnje, za najmlajše pa smo postavili stojnico, pri kateri so policistke in policisti delili nasvete za varno udeležbo v cestnem prometu in odgovarjali na njihova radovedna vprašanja.

motor-Koper019

Preventivno akcijo je obiskal tudi podžupan Mestne občine Koper Danijel Cep, saj koprska občina vsako leto podpre policijske preventivne akcije. Vsem je namreč v interesu, da bi bile tudi naše ceste čim bolj varne.

motor-Koper001

Obiskovalci preventivne akcije so bili izjemno zadovoljni in so se strinjali, da takšni dogodki zagotovo prispevajo k lažjemu in varnejšemu začetku motoristične sezone, zato si bomo tudi v prihodnje prizadevali, da bi bilo tovrstnih preventivnih prireditev čim več.


Motoristi, vabljeni tudi na ostale preventivne delavnice!