Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Piran in policist inštruktor varne vožnje iz Postaje prometne policije postaje Koper so 26. aprila 2014 v sodelovanju z zdravstvenimi delavci, člani motorističnega kluba Kondor iz Izole in osebjem letališča Sečovlje izvedli preventivno akcijo Z motorjem varno na Obalo.

086

Nasveti za večjo varnost motoristov

 

Prireditve na sečoveljskem letališču se je udeležilo okrog 60 obiskovalcev, predvsem voznikov motornih koles. Namen preventivne aktivnosti je bil osveščanje motoristov in poziv k varni udeležbi v cestnem prometu ob začetku poletne turistične sezone. Udeležencem prireditve so policisti nazorno prikazali pravilen in varen način vožnje z motorjem, kakšna mora biti optimalna opremljenost motoristov in njihovih motorjev, posebej so poudarili pomen predvidevanja dogodkov na cesti, upoštevanje cestnoprometnih predpisov in jih opozorili na nevarne okoliščin ter različne pasti na cesti. Med obiskovalci je bilo tudi nekaj kolesarjev, ki so z zanimanjem poslušali razlage policistov.

051

Udeleženci dogodka so se po teoretični predstavitvi preizkusili še na poligonu vožnje. Tako so se osebno prepričali, da teorija, ki jo je predstavil inštruktor varne vožnje, drži tudi v praksi. Medtem ko so se nekateri vozili po poligonu, so drugi osvežili znanje iz prve pomoči ponesrečencem na cesti, s poudarkom na snemanju varnostne čelade poškodovanemu motoristu.

107

Kljub slabšemu vremenu je prireditev potekala sproščeno in z veliko dobre volje. Udeleženci so med seboj izmenjali uporabne izkušnje iz se razšli z željo, da naslednjo leto prireditev ponovno organiziramo.

103

Preberite tudi: