Sorodne objave

 

V Portorožu je v soboto zvečer, 21. aprila 2018, prišlo do streljanja. Več informacij o tem smo koprski policisti danes predstavili tudi v izjavi za javnost.

Obenem prosimo vse, ki bi imeli o dogodku kakršne koli informacije, naj nam to sporočijo in s tem pomagajo pri preiskavi.

20180423 130257

Kot je predstavnikom medijev pojasnil Dejan Grandič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper, so bili policisti 21. aprila ob 19.27 obveščeni o streljanju v Portorožu.

Zvočni posnetek izjave Dejana Grandiča (mp3) 


"Ustreljen je bil 38-letni moški iz Ljubljane, ki je bil zaradi poškodb takoj odpeljan v Splošno bolnišnico Izola, kjer so ga oskrbeli. Trenutno je zunaj življenjske nevarnosti. Policisti smo takoj postavili blokadne točke, vendar storilec ni bil prijet. Policisti in kriminalisti PU Koper v zvezi s tem preiskujemo kaznivo dejanje poskusa umora in kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, saj je do streljanja prišlo na javnem kraju, ko je bilo na plaži in v tamkajšnjih gostinskih lokalih veliko število naključnih gostov in sprehajalcev. Do tega trenutka smo prijeli tri osebe, ki pa so bile po končanih nujnih preiskovalnih dejanjih izpuščene na prostost. Zaradi interesa preiskave, ki je trenutno v polnem teku, vam drugih podatkov ne moremo posredovati."

Policisti pozivamo občane, ki bi imeli kakršne koli podatke o sobotnem streljanju na portoroški plaži ali so mu bili priča ali pa imajo kakšne posnetke dogajanja, naj to čim prej sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

20180423 130306