Sorodne objave

 

Na Obali smo bili ta teden deležni prav posebnega obiska. V nedeljo, 10. marca, in v torek, 12. marca, so piranski policisti skupaj s policisti konjeniki Postaje konjeniške policije Ljubljana izvedli opazovalno službo s poostrenim nadzorom na tem območju. Policisti konjeniki so bili s svojimi štirinožnimi pomočniki na Obali prava atrakcija.

IMG 3435

Njihova vloga je bila tokrat predvsem preventivna, saj se skupaj z lokalno skupnostjo aktivno trudimo za vzpostavitev čimbolj varnega okolja. Kljub temu pa so policisti v tem času izvedli nekaj postopkov ugotavljanja identitete in opravili razgovore z domačini.

IMG 3525

Konjeniki in lipicanci so poželi veliko zanimanja. Domačini in turisti so jih ustavljali, se s policisti pogovarjali in jih fotografirali.

IMG 3473

Seveda nismo poskrbeli le za varnost, temveč tudi za zdravo in čisto okolje, zato je bilo za čiščenje konjskih iztrebkov poskrbljeno v dogovoru s komunalnim podjetjem.

Takšne oblike sodelovanja bomo poskušali izvesti tudi med poletno turistično sezono. Najpomembnejše in najpogostejše naloge policistov konjenikov so povezane z varovanjem vseh vrst javnih zbiranj, kot so na primer množično obiskane prireditve in shodi. Službeni konji so izvrstni pomočniki, ki na preventivnih akcijah policije vedno očarajo obiskovalce, še posebej otroke, hkrati pa lahko te živali na ukaz postanejo izredno učinkovito prisilno sredstvo. Tako domačini kot tudi turisti jih praviloma dobro sprejmejo, največkrat z velikim nasmeškom na ustih.