Sorodne objave

 

Avstrija v svojo policijo uvaja konjenico, pri čemer se zgleduje po slovenski policiji, zato jim slovenski policisti pri tem pomagamo s svojim znanjem in izkušnjami. Ta teden sta pri nas na obisku predstavnici bodoče enote avstrijske konjeniške policije. Potem ko sta se skupaj z našimi policisti konjeniki v sredo usposabljali na Bledu, sta bili včeraj, 6. junija, na Obali, obiskali pa sta tudi Ljubljano.

IMG 3843 06062019

Slovenski in avstrijski policisti konjeniki so bili v Portorožu in Piranu včeraj prava atrakcija! Tako turisti kot domačini so konjenike sprejeli z velikim navdušenjem, jih fotografirali, marsikdo jim je tudi stisnil roko.

20190606 111046 piran 060602019

Vsi policisti konjeniki, tudi obe avstrijski policistki, so jahali slovenske policijske konje, od njih sta bila dva lipicanca, imenovana Pluto Famosa in Pluto Strana.

Avstrijski policistki sta pohvalili izobraževalni del obiska v Sloveniji. Povedali sta, da sta se veliko naučili, in pohvalili slovenske kolege zaradi njihovih izkušenj s konji na različnih delovnih področjih. Najbolj ju je navdušil pozitiven odziv ljudi, tako domačinov kot turistov. Ti so se s policisti radi fotografirali in jih občudovali. S policisti in policistkami je marsikdo tudi spregovoril kakšno lepo besedo. Več je bilo tudi avstrijskih turistov, ki so prepoznali uniforme svoje države ter se policistom prijazno in vedoželjno približali. Po besedah naših avstrijskih gostij policisti na Dunaju niso navajeni na tako lepe sprejeme na ulicah.

Delo policijske konjenice je seveda predvsem preventivno, dejstvo pa je, da policisti konjeniki izvajajo vsa policijska pooblastila. S tokratnim obiskom na Obali so zagotovo prispevali k varnejšemu začetku turistične sezone. Letos so bili policisti konjeniki v Piranu in Portorožu že tretjič.

Oglejte si tudi video, objavljen na FB-strani Policijske uprave Koper.

mesana slo avstr patrulja 06062019

Nič manj zanimanja ni mešana slovensko-avstrijska patrulja na konju požela v Ljubljani.

Povezane vsebine

Skupaj s slovenskimi policisti konjeniki danes patruljirata tudi avstrijski policistki