Sorodne objave

 

Moto klub IPA sekcije Slovenije, Policijska uprava Kranj in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj so 16. aprila pred trgovskim centrom Mercator Kranj Primskovo skupaj pripravili preventivno prireditev Vaša izkušnja - naš nasvet - varno v življenje.

DSC 0784

 Policist motorist na poligonu


To je bila letos na območju kranjske policijske uprave prva večja preventivna prireditev za varnost motoristov. Obiskovalcem so se poleg policistov in predstavnikov ostalih služb, ki sodelujejo pri reševanju prometnih nesreč, predstavili tudi ponudniki motornih koles in zaščitne opreme. Motoristi so lahko pod budnim očesom policista inštruktorja svojo psihofizično pripravljenost preizkusili na pripravljenem motopoligonu in tako nadgradili svoje znanje.

IMG 0055Direktor PU Kranj Simon Velički v pogovoru z obiskovalci

IMG 0035

Vodja uniformirane policije v PU Kranj Andrej Zakrajšek v malo drugačni vlogi


Voznikom smo pokazali, kako morajo ravnati, ko jih dohiti vozilo s prednostjo, in predstavili uporabo sredstva za prisilno ustavljanje vozil, t. i. stinger. Veliko pozornosti je požel tudi prikaz obravnave in reševanja hujše prometne nesreče z udeležbo motorista.

DSC 0847

 Prikaz pravilnega ravnanja ob srečevanju z vozilom s prednostjo

DSC 0991

 Skupno delo pri oskrbi ponesrečenca prometne nesreče


Preventivne akcije se je poleg množice obiskovalcev udeležilo tudi okoli 200 motoristov. Tovrstne akcije bomo gorenjski policisti organizirali skozi vso motoristično sezono.

DSC 0878

Veliko zanimanja je bilo za vozilo z videonadzornim sistemom provida

Spoštovani motoristi, vabimo vas, da se udeležite tudi ostalih preventivnih aktivnosti, na katerih vam bomo policisti svetovali, kako bolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

DSC 1076

 Uniforma pilota policijskega helikopterja

DSC 1082

 Okoli helikopterja se je ves čas kar trlo radovednih obiskovalcev.