Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Kranjska Gora in predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Kranjska Gora so 15. novembra 2011 že četrtič zapored organizirali preventivno akcijo Čista stekla in dober profil za večjo varnost pozimi.

IMG 20111115 145305 1

 Od 15. novembra je obvezna zimska oprema vozil!

Preventivna akcija je potekala na bencinskem servisu v Kranjski Gori. Za razliko od lanskega leta, ko je bilo v tem času v Kranjski Gori že 10 cm snega, je bilo letos prijetno toplo in sončno vreme. Kljub temu so bili vozniki deležni brezplačnega pregleda pnevmatik, svetlobnih teles, stanja tekočin v avtomobilu, brisalcev ter stanja akumulatorjev. Vsak, ki je z motornim vozilom sodeloval pri pregledu, je prejel strgalo za čiščenje stekel vozila, merilec tlaka v pnevmatikah, parkirno uro in žeton za nakupovalni voziček.

IMG 20111115 133855 1

Glede na prejšnja leta se je odzvalo veliko voznikov, okoli sto. Vsi vozniki so bili preventivne akcije veseli, saj so dobili preventivne nasvete iz prve roke pa tudi brezplačen pregled zimske opreme vozila.

Drugi del preventivne akcije je bil 17. novembra 2011 v Policijski pisarni Mojstrana, kjer smo pripravili predavanje o pravilih vožnje pozimi. Odzvalo se je veliko krajanov, saj je bila policijska pisarna skoraj premajhna za vse. Tudi tukaj je vsak udeleženec predavanja prejel strgalo za čiščenje stekel vozila in merilec tlaka v pnevmatikah.

Slika1

Občani so bili nad takšno obliko sodelovanja navdušeni in so izrazili željo, da bi s podobnimi preventivnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje.