Sorodne objave

 

Tudi letos je prometnovarnostna prireditev za motoriste, ki smo jo organizirali v Kranju, pritegnila veliko udeležencev. Policijska uprava Kranj, Svet za preventivo in vzgojo Mestne občine Kranj ter IPA Motoklub Slovenija smo jo 17. aprila 2010 pred Mercatorjevim centrom Primskovo v Kranju izvedli pod naslovom Vaša izkušnja - naš nasvet - varno v življenje.

IMG 1861Med obiskovalci je bilo veliko zanimanja za poligon, na katerem so se motoristi usposabljali pod budnim očesom strokovnjaka. Tudi otroci so lahko na posebej prirejenih poligonih in pod vodstvom moderatorja storili prve koraka v svet prometa.

046

Najatraktivnejši del prireditve je bil seveda prikaz hujše prometne nesreče. Vsi ključni akterji, ki navadno sodelujejo pri reševanju ponesrečencev, so preverili svojo usposobljenost za hitro in učinkovito ukrepanje.

097

Policisti, reševalci in gasilci so obiskovalcem prireditve predstavili svoje naloge, ki jih morajo izvesti v takih primerih, škoda je le, da je vulkanski prah preprečil "nastop" policijskega helikopterja, ki prav tako pogosto pomaga pri reševanju prometnih nesreč.

101

092

IMG 1589

018

Bogat program so dopolnili različni ponudniki motoristične opreme.


Organizatorji bomo prireditev, za katero si prizadevamo, da bi postala tradicionalna, zagotovo pripravili tudi naslednje leto, s čimer želimo prispevati k večji varnosti v prometu.