Sorodne objave

 

Ob 110-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Stara Loka smo škofjeloški policisti, skupaj z gasilci, reševalci in drugimi reševalnimi službami, 29. maja 2010 sodelovali pri preventivni akciji v Podlubniku, kjer smo pokazali, kako poteka reševanje iz goreče stanovanjske stolpnice.

010

Po scenariju je v eni od stolpnic v Podlubniku izbruhnil požar, pri čemer naj bi se porušil del objekta. Kranjski regijski center za obveščanje je o požaru obvestil Operativno-komunikacijski center na Policijski upravi Kranj, ta pa je nemudoma aktiviral policijsko patruljo PP Škofja Loka. Policista sta pohitela na kraj. Zaprla sta del ceste v naselju in dovoz omogočila le vozilom reševalne službe in gasilcem.

023

Čeprav je bil scenarij vnaprej določen, nas je med prikazno vajo presenetil močan naliv, kar je bila posebna preizkušnja za vse sodelujoče. Reševalci so morali "improvizirati" in iskati streho za stanovalce, ki so jih rešili pred ognjem, policisti smo premočeni do kože stali v križiščih in usmerjali promet, le na gasilce, ki so že tako ali tako navajeni vode, vreme ni kaj dosti vplivalo ... 

053

Pri vaji so sodelovali tudi občani. Svetovali smo jim, kako morajo ravnati, če bi dejansko prišlo do požara.