Sorodne objave

 

Direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar in župan Mestne občine Ljubljane Zoran Janković sta s skupno akcijo Dovolj imam pokanja, ki je tokrat potekala že sedmič, želela mlade spodbuditi k omejitvi uporabe petard. V okviru akcije smo policisti razpisali tudi nagradni natečaj Petarda je nevarna. Slovesnost z razglasitvijo prejemnikov nagrad in podelitvijo priznanj je bila  22. marca 2011.

Podelitev 001

Učenke in učence ljubljanskih osnovnih šol smo povabili, naj v veselem decembru razmišljajo o nesmiselni uporabi pirotehničnih sredstev in to upodobijo v risbi ali spisu, se prijavijo na nagradni natečaj in tako sodelujejo v akciji. Vsaka šola je sodelovala s po enim literarnim in likovnim delom, ki ju je izbrala na šolskem natečaju. Akcija je namenjena predvsem otrokom in mladostnikom, posredno pa tudi njihovim staršem oz. vsem odraslim, ki se nevarnosti uporabe pirotehničnih sredstev morda ne zavedajo dovolj.

Štiričlanska ocenjevalna komisija, ki sta jo imenovala direktor Policijske uprave Ljubljana in župan Mestne občine Ljubljana, je upoštevala vsa likovna in literarna dela, oddana do 18. februarja 2011. Kot najboljše je ocenila naslednje (vsa dela so od šestošolcev):

  • v kategoriji likovnih del je prvo mesto zasedel Aljaž Čad iz Osnovne šole Božidarja Jakca (mentorica: Romana Šarec Rojc), drugo mesto pa Samra Selimovič iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca (mentorica: Tadeja Dolenc). Tretjenagrajeno je bilo skupinsko delo učenk in učencev 6. b razreda Osnovne šole Franceta Bevka. Pod mentorstvom Petre Trobentar so se likovno izrazili Eva Bartol, Petra Birsa, Lovro Bogataj, Dora Bohinc, Gašper Habicht, Anja Habič, Brina Hočevar, Jakob Herzog, Eva Jagodič, Luka Javornik, Daša Klander, Domen Klander, Nives Klander, Tjaša Kovačič, Urška Kržišnik, Loranny Lora Solis, Žiga Podobnik Vel, Jure Sotošek, Matija Šprogar Perko, Žiga Štular, Tjaž Uran Oblak.
  • v kategoriji literarnih del je prvo mesto zasedla Gala Ostan Ožbolt iz Osnovne šole Toneta Čufarja (mentorica: Maja Trbanc Kljun), drugo mesto Julija Kalcher iz Osnovne šole Kolezija (mentorica: Breda Jereb), tretje mesto pa Ema Sivac iz Osnovne šole Nove Jarše (mentorica: Suzana Pigac Kokalj).


Komisija se je odločila, da podeli tudi posebno nagrado za literarni prispevek, ki jo je prejela Ana Kolman iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca (mentorica: mentorica Andreja Volk).

Podelitev 004

Vsi avtorji izbranih del in njihovi mentorji so na slovesni podelitvi v Rdeči dvorani Mestne hiše prejeli praktične nagrade in pisna priznanja, ki sta jih izročila direktor PU Ljubljana mag. Stanislav Vrečar in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Na slovesnost so bili vabljeni tudi vsi sošolci in sošolke nagrajenih učencev, njihovi razredniki in ravnatelji šol.

Čarodej Ive Tominc - Jole je zbrane po podelitvi zabaval s svojimi čarovnijami, ki jih je pripravil na temo pirotehnike. Prireditev je povezoval znani slovenski igralec Roman Končar.