Sorodne objave

 

Preventivna akcija Varno s kolesom v prometu, ki jo je organizirala Policijska uprava Ljubljana skupaj z Mestno občino Ljubljana, se je 22. junija 2011 s kulturnim programom in podelitvijo nagrad najboljšim učencem uspešno zaključila.

Varno 07zm

Zaključne prireditve na Postaji prometne policije Ljubljana se je udeležilo okoli 250 otrok petih razredov osnovnih šol, ki so sodelovali v literarnem in likovnem natečaju. Poleg nagrajencev so prišli tudi njihovi sošolci, učitelji, ravnatelji šol, iz katerih so prispela nagrajena dela, in drugi vabljeni gostje.

Varno 05zm

Namen preventivne akcije je bil opozoriti otroke na nevarnosti na cestah in pomen pravilnega ravnanja v cestnem prometu, kjer so otroci med najbolj ranljivimi udeleženci. V ta namen je bil organiziran likovni in literarni natečaj, v katerega so se vključile ljubljanske osnovne šole. Najboljša izbrana dela so osnovne šole poslale na Mestno občino Ljubljana, kjer je posebna komisija, sestavljena iz predstavnikov Mestne občina Ljubljana, Policijske uprave Ljubljana in strokovne javnosti, izbrala najboljša prispela dela.

Člani komisije so bili presenečeni nad kakovostjo vseh prispelih spisov, zato je bila odločitev za najboljše težka. Nagrajenci prihajajo iz osnovnih šol Bežigrad, Dragomelj, Toneta Čufarja, NH Maksa Pečarja in ZU Janeza Levca – Dečkova.

Po pozdravnem nagovoru dramskega igralca Romana Kočarja, ki je kot moderator vodil celoten dogodek, sta goste pozdravila direktor PU Ljubljana mag. Stanislav Vrečar in ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki sta najboljšim učencem in njihovim mentorjem podelila nagrade in priznanja.

Varno_12zm

Prva nagrada v obeh kategorijah je bila kolesarska čelada, druga nagrada je bila zgoščenka z naslovom S kolesom v šolo, tretja nagrada pa igračka – plišasti medvedek, oblečen v policijsko uniformo.

Po podelitvi nagrad so se otroci seznanili z delom policistov (policijskimi konji, službenimi psi, motorji ...), reševalcev in gasilcev, ki so prav tako predstavili svoja vozila in opremo. Otroci so bili nad njihovo predstavitvijo navdušeni.

Varno 02zm