Sorodne objave

 

V soboto, 21. aprila 2012, je v ljubljanskem parku Tivoli potekal Taborniški festival 2012, na katerem so se predstavili tudi ljubljanski policisti. Prireditve se je kljub slabemu vremenu udeležilo kar 4.000 obiskovalcev.

IMG 3695

 Kljub slabemu vremenu je bilo veliko obiskovalcev.


Prireditev, ki jo je organizirala Mestna zveza tabornikov Ljubljana, je bila zasnovana kot sklop delavnic, ki so se jih obiskovalci udeležili glede na to, katera vsebina jih je zanimala. Naloge in opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu, so predstavili tudi policisti Policijske uprave Ljubljana. Otroci so se, kot je že v navadi, najbolj navduševali nad službenimi živalmi policije. Policijski konji so bili tudi tokrat deležni občudovanja, male otroške rokice pa so jih z veseljem tudi pobožale.

IMG 3838

 Policijski službeni konji so se pustili božati prijaznim otroškim prstkom.

IMG 3797

Otroci so lahko zajahali policijsko motorno kolo in se za nekaj trenutkov prelevili v prometne policiste.


Ob zabavnem Arniju so se tudi tokrat razblinili vsi stereotipi o policijskih službenih psih. Kot sta z vodnikom Janezom pokazala, znajo biti tudi policijski štirinožni pomočniki, kljub svojemu slovesu ''hudih'' psov, zelo prijazni. Arni je na veliko veselje otrok ponovno pokazal vse svoje trike, skakal skozi obroč, ''plesal'', dokazal pa je še, da zna tudi računati.

IMG 3828

Ko je spet posijalo sonce in so iz policijskega avtomobila pogledala "kosmata ušesa", je med otroki zavreščalo: "Iiiiiiiiiiii, Arni!"

IMG 3755

Policisti smo pokazali veliko zanimivosti tudi za odrasle obiskovalce, ki so z veseljem spoznavali delo prometnih policistov in policistov kolesarjev, si ogledali laserske merilnike hitrosti in opremo posebne policijske enote. Številnih vprašanj je bila deležna tudi t. i. mobilna policijska postaja, ki smo jo predstavili kot eno od novosti pri operativnem delu slovenske policije.

IMG 3819

Udeleženci taborniškega festivala pa so bili deležni tudi številnih preventivnih nasvetov o tem, kako naj poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega imetja. Svetovali smo jim o varni udeležbi v prometu, zaščiti lastnine in jih opozarjali na nevarnosti uživanja prepovedanih drog.

IMG 3849

 Na prireditvenem prostoru je policiste obiskal tudi ljubljanski župan.


Kljub občasnemu dežju in nizkim temperaturam je bilo druženje z obiskovalci prijetno in prisrčno. Policijska uprava Ljubljana pa je za dolgoletno sodelovanje od organizatorja prejela tudi posebno priznanje.

IMG 3750