Sorodne objave

 

Preventivna akcija Varno s kolesom v prometu, ki smo jo na Policijski upravi Ljubljana organizirali skupaj z Mestno občino Ljubljana, se je s podelitvijo nagrad najboljšim učencem 18. junija 2012 uspešno zaključila.

Z akcijo smo želeli opozoriti otroke na nevarnosti na cestah in na pomen pravilnega ravnanja v cestnem prometu, kjer so otroci med najbolj ranljivimi udeleženci.

V ta namen smo organizirali likovni in literarni natečaj, v katerega so se vključile ljubljanske osnovne šole. Izbrana dela so osnovne šole poslale na Mestno občino Ljubljana, kjer je posebna komisija, sestavljena iz predstavnikov občine, policijske uprave in strokovne javnosti, izbrala najboljša prispela dela.

10

 Na zaključno prireditev v Mestno hišo so poleg nagrajencev prišli tudi njihovi sošolci, učitelji in ravnatelji.

06

Člani komisije so bili presenečeni nad kakovostjo prispelih spisov, zato je bila odločitev za najboljše zelo težka. Po pozdravnem nagovoru dramskega igralca Romana Kočarja, ki je kot moderator vodil prireditev, sta goste pozdravila direktor PU Ljubljana mag. Stanislav Vrečar in ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki sta najboljšim učencem in njihovim mentorjem podelila nagrade in priznanja.

1. kategorija - likovni del:
1. mesto: Jerca Šlosar, 5. b, OŠ Polje, mentor Mladen Kopasič
2. mesto: Irma Kovačević, 5. a, OŠ Nove Fužine, mentorica Zvonka Robič
3. mesto: Tricia Rebeka Hraščanec, 5. a, OŠ Martina Krpana, mentorica Anja Kocmur

2. kategorija - literarni del:
1. mesto: Gal Stefan Stojanovič, 5. a, OŠ Nove Fužine, mentorica Zvonka Robič, naslov spisa: Vsa moja kolesa
2. mesto: Tina Jančič, 5. a, OŠ Savsko naselje, mentorica Erika Dragar, naslov spisa: Semafor
3. mesto: Laura Končina, 5. b, OŠ Božidarja Jakca, mentorica Terezija Černe, naslov spisa: Kolesarski izpit


Prva nagrada v obeh kategorijah je bila kolesarska čelada, druga nagrada zgoščenka z naslovom S kolesom v šolo, tretja nagrada pa plišasti medvedek, oblečen v policijsko uniformo.

Po podelitvi nagrad so se otroci popeljali z ladjico po Ljubljanici od Tromostovja do Špice in nazaj. Nad prireditvijo so bili navdušeni.