Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Ljubljana smo skupaj z Generalno policijsko upravo in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Mestni občini Ljubljana tudi v letošnjem šolskem letu pripravili preventivno akcijo in pobarvanko Varno na poti v šolo in domov. Na zaključni prireditvi 18. novembra 2009 smo nagradili osem otrok, izžrebanih med več kot 3.200 učenci, ki so sodelovali v projektu.

Vodje policijskih okolišev so septembra obiskali najmlajše šolarje in jim razdelili pobarvanke. V prvem delu pobarvanke so otroci skozi igro spoznavali osnovna prometna pravila. V drugem delu pa sta bili zastavljeni dve vprašanji, na kateri so otroci odgovorili in odgovore s pomočjo učiteljev poslali na policijsko upravo. Vsi pravilni odgovori, ki so do 30. oktobra prispeli na PU Ljubljana, so bili upoštevani pri komisijskem žrebanju osmih nagrad.

IMG 0888

Med 3.239 pravilno rešenimi kuponi smo 2. novembra 2009 izžrebali naslednje učence s celotnega območja PU Ljubljana:

1. Matej GAJIĆ, 1. d, OŠ Oskar Kovačič, PŠ Rudnik
2. Ambrož KOGOVŠEK, 1. b, OŠ Tabor Logatec
3. Asja LANA, 1. b, OŠ Vodmat
4. Alerisa SELIMOVIĆ, 1. b, OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnika
5. Kristina MAVER, 1. a, OŠ Sostro
6. Matic KLEMENT, 1. b,  OŠ Mirana Jarca
7. Tina VOVK, OŠ Valentina Vodnika
8. Ula BRESKVAR, OŠ Venclja Perka Domžale

IMG 1003

Nagrade smo izžrebanim otrokom podelili 18. novembra 2009 na Postaji prometne policije Ljubljana. Praktične nagrade sta učencem izročila župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič in direktor PU Ljubljana mag. Stanislav Vrečar. Nagrajenci so se kolesarskih čelad, medvedka policista in igrice Varno na poti v šolo zelo razveselili.

IMG 0882

Ob podelitvi smo zanje ter za njihove sošolce in učitelje, vseh je bilo okoli 15, pripravili predstavitev dela policije in lutkovno igrico Lutkarji v prometu. Predstavili smo jim delo policistov konjenikov in vodnikov službenih psov, policistov prometnikov, policistov kolesarjev ter delo reševalcev, delo gasilcev in delo mestnih redarjev.

IMG 0909

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pa je predstavil naprave, ki jih uporablja za opozarjanje na boljšo vidnost pešcev v prometu, za privezovanje v vozilih, prilagoditev hitrosti in varno vožnjo v cestnem prometu. S seboj so pripeljali Pasavčka, ki je med otroki poskrbel za dobro vzdušje in razpoloženje. Prireditev je povezoval znani slovenski igralec Roman Končar.

IMG 0855