Policisti Policijske uprave Ljubljana so maja in junija na območju Šiške obravnavali več kaznivih dejanj ropov in poskus ropa, ki so jih izvršili do sedaj še neznani storilci.

Pri zbiranju obvestil so policisti pridobili osebne opise osumljencev kaznivih dejanj, na podlagi katerih so izdelali sestavljene računalniške slike - fotorobote.

Vse, ki bi katero od oseb prepoznali kot možnega osumljenca, prosimo, naj pokličejo na številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Opisi kaznivih dejanj:

Popoldne 6. maja 2008, okoli 18.30, je neznan moški oropal pošto v Šentvidu v Ljubljani. Po dejanju je prisedel na motorno kolo neznane znamke, temnejše barve, in se skupaj s sostorilcem, ki ga je v bližini, odpeljal neznano kam. Osebni opis storilca: star približno 25 let, visok od 170 do 175 cm, koščenega obraza in svetlih las ter z modro kapo na glavi, oblečen v temnejši anorak ali jakno in temnejšo trenirko ter obut v športne copate.

Fotorobot

Popoldne 23. maja 2008, okoli 17.50, je neznan moški oropal pošto v Šmartnem pri Ljubljani. Po dejanju je prisedel v bel ali srebrn osebni avtomobil Fiat punto in se s sostorilcem odpeljal neznano kam. Osebni opis storilca: star okoli 20 let, visok približno 180 cm, izrazito suhega obraza, na glavi je imel kapo z večjim senčnikom, oblečen pa je bil v siv pulover s kapuco.

fotorobot

Zvečer 4. junija 2008, okoli 19.30, sta neznana moška v garažnem koridorju v Ulici bratov Učakar v Ljubljani poskušala izvršiti kaznivo dejanje ropa nad občanko in ji odtujiti osebni avtomobil. Eden od storilcev je bil star med 16 in18 let, visok približno 175 cm, svetlih las, suhe postave, oblečen v oranžno vetrovko s kapuco. Drugi storilec je bil star okoli 20 let, suhe postave, svetlih las, na glavi je imel pleteno kapo.

fotorobot

Popoldne 5. junija 2008 okoli 16.40 je neznan moški, star okoli 20 let, visok približno 175 cm, kratko pristriženih svetlih las, oblečen v jakno temno modre barve, na območju Šentvida v Ljubljani oropal prodajalno - zlatarno.

fotorobot