Sorodne objave

 

Policijska postaja Litija je v sodelovanju z litijskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v soboto, 13. maja 2017, izvedla preventivni projekt Varno na motor.

Na prireditvi na parkirišču medgeneracijskega središča so sodelovali tudi predstavniki tamkajšnjega zdravstvenega zavoda in gasilcev. Program je povezoval podžupan občine Boris Doblekar, ki je tudi sicer član občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Varnonamotor2017 07

Prireditev je spremljalo okoli 250 obiskovalcev. Motoristi so se lahko preizkusili na motorističnem poligonu, kjer jih je policist motorist Postaje prometne policije Ljubljana Roman Šmejc seznanil z najpogostejšimi napakami motoristov v prometu. Svoje znanje in izkušnje je na obiskovalce prenesel tudi s prikazom spretnostne vožnje na poligonu.

Varnonamotor2017 01

Obiskovalci so si lahko ogledali opremo policije, se preizkusili v virtualni vožnji motornega kolesa, se seznanili s postopki pravilnega reševanja poškodovanega motorista ter postopkom prve pomoči in oživljanja z defibrilatorjem. Med drugim so si ogledali gasilce, ki so prikazali gašenje začetnih požarov z gasilnimi aparati na prah, najpogumnejši pa so se z zgibnim dvigalom gasilskega vozila povzpeli kar 30 metrov visoko.

Varnonamotor2017 03

Da pa so imeli pri preventivnem projektu možnost sodelovati tudi najmlajši, je pomočnica komandirja Policijske postaje Litija Klavdija Mlakar pripravila nagradni natečaj za predšolske in šolske otroke. Otroci so na nagradnem natečaju sodelovali z ustvarjanjem risbice ali z barvanjem pobarvanke Red je vedno pas pripet!

Varnonamotor2017 04

Mizice, stolčke in pripomočke za ustvarjanje je prispevalo vodstvo in policisti PP Litija.

Varnonamotor2017 05

Delavnica se je izkazala za zelo zanimivo in dobro obiskano, nagrajenci pa so se razveselili simboličnih nagrad.

Motoristi, vabljeni na delavnice!