Sorodne objave

 

Policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana so v nedeljo, 21. maja 2017, na podlagi letnega programa o medsebojnem sodelovanju med Kobilarno Lipica in Policijo, na osrednjem dogodku prireditve ob Dnevu lipicanca prikazali uporabo konj pasme lipicanec v slovenski policiji.

Policisti konjeniki so prikazali učenje, usposabljanje in pripravo službenih konj na različne moteče elemente, s katerimi se policisti konjeniki in službeni konji srečujejo pri svojem delu. Prikazali so spremljanje navijačev, ki za navijanje uporabljajo različne rekvizite (raglje, troblje, bobne in zastave), ter vajo prehoda preko ovir (ponjava, baloni, dim ipd.) s spremljavo zvočnih efektov.

Lipica 001

Ob prikazu so se gledalci lahko prepričali, da se konji pasme lipicanec, ki je ena najstarejših kulturnih pasem konj na svetu, lahko uporabljajo tudi za zelo zahtevno operativno delo v policiji.

Lipica 002

Prikaz dela policistov konjenikov so si ogledali direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave mag. Srečko Jarc, koordinator za službene živali v UUP GPU Boštjan Cugmas in komandir Postaje konjeniške policije Ljubljana Janez Podobnik.