Sorodne objave

 

Pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor, Rafael Viltužnik, je danes, 24. julija, sprejel policista Policijske postaje Lenart Roberta Žmavca. Ta je v torek, 16. julija, kljub temu, da ni bil v službi, s hitrim ukrepanjem in požrtvovalnostjo rešil življenje starejši gospe, ki je bila ujeta v gorečem stanovanju. Policistu se je pomočnik direktorja zahvalil za njegovo nadvse nesebično gesto in pohvalil njegovo pripravljenost pomagati sočloveku v stiski.

20130724 104340

Komandir Policijske postaje Lenart, Jožef Kerneža, policist Robert Žmavc in pomočnik direktorja mariborske policijske uprave Rafael Viltužnik


Pomočnik direktojra je poudaril, da so policisti nenehno na očeh javnosti, ne glede na to, ali so v službi ali ne, in da prav taka ravnanja policistk in policistov dvigajo ugled policije. "Prav zaradi tega smo v vodstvu mariborske policijske uprave tako zelo ponosni na naše fante in dekleta v modrem," je ob sprejemu še dodal Viltužnik.

20130724 095818

Naj spomnimo; policist Robert Žmavc je bil tisti dan na obisku pri svaku, ko sta opazila, da se iz stanovanja v prvem nadstropju stanovanjskega objekta močno kadi. Takoj sta splezala na ograjo kolesarnice in pogledala v stanovanje, v katerem sta opazila dim in ogenj. Pri tem je policistov svak, Blaž Rikić, stekel v blok in poskušal odpreti vhodna vrata stanovanja, ki pa so bila zaklenjena. Policist Žmavc je vedel, da v tem stanovanju živi starejša ženska. Začel jo je klicati, vendar se mu nihče ni oglasil. Z okna je strgal komarnik in pogledal v notranjost, kjer je opazil žensko, ki je bila zmedena in je klicala na pomoč. V tem času so sosedje prinesli lestev, na katero se je policist povzpel in stopil na okensko polico. Pri tem je žensko prijel za roko in jo potegnil k sebi ter jo izvlekel skozi okno na lestev, po kateri sta jo skupaj s svakom spustila na trdna tla.


Preberite tudi: