Sorodne objave

 

Mariborska knjižnica je 14. oktobra 2009, v sodelovanju z mariborskim občinskim varnostnim sosvetom in komisijo za mladinska vprašanja, ki deluje v mestni četrti Center, v knjižnici Nova vas organizirala okroglo mizo o prometni varnosti, na kateri je sodeloval tudi predstavnik policije. Sodelujoči so predstavili tudi priročnik z naslovom Dober voznik bom.

Na okrogli mizi so poleg obeh avtorjev priročnika Petra Breznika in Franja Jurmana sodelovali tudi Samo Peter Medved iz podjetja Lineal, načelnik avtošole pri Slovenski vojski major Drago Glišič in pomočnik direktorja na Policijski upravi Maribor Rafael Viltužnik

Avtorja sta predstavila priročnik, ki na enem mestu celovito in sistematično obravnava teoretična znanja s področja cestnega prometa, vključno s predvidevanji, potencialnimi nevarnostmi in defenzivnim ravnanjem. Za izkušene voznike pa je vsebina priročnika dobrodošla, če ne že kar nujna osvežitev, razširitev in posodobitev pred leti pridobljenih znanj.

"Statistika, ki jo beležimo, ni statistika, ki bi si jo želeli," je povedal predstavnik policije Rafael Viltužnik in poudaril: "Pozdravljam vsako knjigo, vsak članek, ki pripomore k osveščanju ljudi glede varnosti v cestnem prometu." Major Drago Glišič je navedel probleme, ki jih ugotavljajo pri šolanju voznikov, Samo Peter Medved pa probleme, s katerimi se srečujejo pri konstrukciji križišč.

Mariborska knjižnica je prejela 20 izvodov priročnika, knjige pa so zagotovljene tudi za vse osnovne in srednje šole v Mariboru.