Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ptuj so v sodelovanju s Postajo prometne policije Maribor in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj 11. aprila 2015 pripravili preventiven dogodek za motoriste, Policijska izkušnja kot nasvet.

Srecanje1

Motoristi, vabljeni tudi na ostale preventivne delavnice!


Motoristi so se zbrali na ploščadi nekdanje vojašnice na Ptuju. Na srečanje smo povabili člane motorističnih klubov z območja Ptuja in njegove okolice, pa tudi motoriste, ki niso člani klubov. Odziv je bil zelo dober, saj se je vabilo odzvalo več kot 150 voznikov motornih koles in mopedov. Najprej so prikaz spretnostne vožnje izvedli policisti inštruktorji varne vožnje iz Postaje prometne policije Maribor, potem pa k preizkusu spretnosti na poligon povabili tudi motoriste. Ti so se pod budnim očesom policijskih inštruktorjev preizkusili v spretnostni vožnji in tako preverili, kakšne so njihove sposobnosti in veščine ob začetku sezone. Mnogi so ugotovili, da sta zima in dolg premor naredila svoje in da bo treba za varno vožnjo z motorjem večkrat obnoviti praktično znanje.

Srecanje5

Srecanje2

Na dogodku so sodelovali tudi motoristi reševalci iz Maribora in predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki so na prireditvi delili preventiven material in motoristom predstavili svoje delo. Udeležencem smo prikazali tudi opremo za urejanje in nadzor cestnega prometa, ki jo policisti uporabljamo pri svojem delu. 

Srecanje3

Za zaključek je bila organizirana tudi relacijska vožnja, v kateri smo preizkusili svoje kondicijske sposobnosti, na cilju pa smo naredili oceno preteklega dne in se strinjali, da so takšni dogodki koristni tako za motoriste kot tudi vse pristojne službe, saj lahko motoristom lažje predstavimo svoj vidik varnosti in jih tako spodbudimo k večji skrbi za varnejšo motoristično sezono.

Srecanje4

Preventivni nasveti za varno motoristično sezono