Sorodne objave

 

Mariborski kriminalisti so 15. oktobra 2015, v sodelovanju s policisti Policijske postaje Šentilj k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 24- in 26-letna moška iz Maribora oziroma okolice, ki sta utemeljeno osumljena, da sta v letih 2014 in 2015, v sostorilstvu izvršila vsaj osem vlomov v stanovanjske hiše na območju Maribora in okolice. Zoper oba je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Kazniva dejanja sta izvrševala v času, ko so bili oškodovanci odsotni, bodisi zaradi pogrebov svojcev ali zaradi drugih razlogov. Njihovo prisotnost na domu sta pred storitvijo vlomnih tatvin preverjala na različne načine. Odtujevala sta nakit, ročne ure, denar, tehnične in druge vrednejše predmete. Z dejanji sta povzročila večjo premoženjsko škodo. Večino ukradene zlatnine sta prodajala v eni izmed odkupovalnic zlata v Gradcu v Avstriji.

Med hišno preiskavo pri osumljenih so policisti in kriminalisti zasegli več odtujenih predmetov, za katere je bilo ugotovljeno, da izvirajo iz obravnavanih kaznivih dejanj. Prav tako so zasegli plinsko pištolo in imitacijo pištole, naboje in prepovedano drogo konopljo, zaradi česar bo zoper njiju uveden tudi ustrezen prekrškovni postopek.

V zvezi z zaseženimi predmeti, ki izvirajo iz vlomnih tatvin, poteka postopek ugotavljanja lastništva. Del zaseženih predmetov je na priloženih fotografijah. Kriminalisti pozivajo lastnike, ki prepoznajo posamezne predmete, naj pokličejo na Policijsko upravo Maribor, na telefonsko številko (02) 222 12 00, kjer bodo prejeli nadaljnje informacije v zvezi s prepoznavo in vrnitvijo predmetov.

Z nadaljnjo preiskavo so kriminalisti ugotovili, da sta osumljena izvršila še več istovrstnih kaznivih dejanj, zato v zvezi s tem nadaljujejo predkazenski postopek.

 

So med ukradenimi predmeti tudi vaši?