Sorodne objave

 

Na preventivni prireditvi za večjo varnost motoristov, ki jo je 24. aprila 2010 organiziral motoristični klub Pohorski abohi, smo sodelovali tudi mariborski policisti.

Vozniki motornih koles se pogosto pojavljajo kot povzročitelji in udeleženci prometnih nesreč. Vožnja z motornimi kolesi trenutno predstavlja modni trend, zaradi česar se vsako leto povečuje število voznikov motornih koles, s tem pa tudi število prometnih nesreč, v katerih so ti vozniki udeleženi. Tega se zavedajo tudi v motorističnem klubu Pohorski abohi, katerega člani so v soboto, 24. aprila, pred Osnovno šolo Dušana Flisa v Hočah organizirali Dan varne vožnje.

IMG 2606

Na prireditvi smo policisti Postaje prometne policije Maribor obiskovalcem predstavili varno vožnjo motornega kolesa. Motoristi so se lahko pod budnim očesom policistov inštruktorjev vožnje motornega kolesa preizkusili na postavljenem poligonu. Lahko pa so tudi poslušali predavanje predstavnika Avto moto zveze Slovenije o varni vožnji.

IMG 2605

Največ zanimanja je pritegnil simulator vožnje motornega kolesa, ki omogoča preigravanje nevarnih situacij, s katerimi se vozniki motornih koles pogosto srečujejo v cestnem prometu.

Dan varne vožnje, ki se je odvijal v čudovitem spomladanskem vremenu, prav primernem za vožnjo motornega kolesa, se je zaključil s soglasnim sklepom, da so takšne prireditve pomembne za boljšo varnost motoristov v cestnem prometu.