Sorodne objave

 

Na prvi letošnji motoristični delavnici v okviru preventivne prireditve Policijska izkušnja kot nasvet na območju PU Maribor se je včeraj, 9. aprila, v Slovenski Bistrici zbralo kakšnih sto motoristov. Mariborski policisti smo skupaj s predstavniki drugih institucij ter motorističnega kluba Grofi Attems svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna.

17887307 18

Udeleženci so spoznavali teoretične in praktične prvine varne vožnje ter osvežili znanje nudenja prve pomoči. Podali so se tudi na poligon in pod budnim očesom policista motorista inštruktorja Tomaža Kranjca s Postaje prometne policije Maribor pilili svoje motoristične spretnosti, na številna vprašanja s področja varnosti v cestnem prometu pa so odgovarjali tudi policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica.

DSC06538

Motorist reševalec iz Zdravstvenega doma Maribor Boštjan Polenčič je z motoristi obnovil znanje prve pomoči in prikazal, kako sneti čelado poškodovanem motoristu: "Motoriste, ki niso izučeni zdravstveni delavci, učimo, da čelado snamejo le tedaj, ko je poškodovanec v nezavesti in ne diha, v vseh ostalih primerih pa jim svetujemo, naj varujejo vratno hrbtenico s prijemom čelade in glave v nevtralnem položaju, da lahko poškodovani normalno komunicira z nami," jim je pojasnil. 

DSC06545

Zvočni posnetek izjave Tomaža Kranjca (mp3) 

 

Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna. Motoristom spomladi še manjka običajne kilometrine, gibčnosti, fizične pripravljenosti, spretnosti in izkušenj, ki so pomembni za varno vožnjo, je še dejal mariborski prometni policist Tomaž Krajnc ter udeležence prireditve pozval, naj se udeležijo še drugih praktičnih delavnic, ki se bodo zvrstile po celotni Sloveniji.

Motoristi, vabljeni na delavnice!