Sorodne objave

 

S prvim predtekmovanjem v Cirkulanah smo 9. maja 2017 začeli že 12. Otroško varnostno olimpijado, na kateri se bodo otroci pomerili v znanju o varnosti in samozaščitnem ravnanju. Tekmovali bodo, kdo največ ve o prepoznavanju, preprečevanju in odpravljanju posledic vsakodnevnih nevarnih situacij, pokazali pa bodo tudi, kako spretni so in kako dobro jim gre od rok skupinsko delo.

Četrtošolci se bodo pomerili v šestih predtekmovanjih, najboljše ekipe pa se bodo zbrale na zaključni prireditvi v mariborski športni dvorani Lukna 1. junija 2017.  

IMG 0372 09052017

 Na vseh predtekmovanjih otroke spodbujamo tisti, ki skupaj skrbimo za varnost - ob reševalcih, gasilcih, vojakih in predstavnikih Uprave RS za zaščito in reševanje tudi policisti motoristi, policisti vodniki službenih psov in policisti konjeniki s Policijske uprave Maribor.

IMG 0379 09052017Del projekta bo tudi letos humanitarna Štengijada, tek mešanih trojk na Kalvarijo, ki bo 23. maja 2017. Predstavnike medijev vabimo, da podprete dogodek, obiščete katero izmed predtekmovanj, ki se bodo zvrstila v naslednjih dneh, in finale, ali pa se skupaj z nami preizkusite v teku po 455 kamnitih stopnicah. Dobrodošli!

Za več informacij obiščite spletno stran www.otroska-varnostna-olimpijada.com. Novice o dogodkih objavljamo tudi na Facebooku slovenske policije in Otroške varnostne olimpijade.