Sorodne objave

 

Vabljeni na odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in državno prvenstvo policije v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za veliki prehodni pokal. 

Že 6. Štengijada bo potekala v torek, 23. maja 2017. Začela se bo ob 11. uri pod stopnicami na dvorišču Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru.

Prireditve se lahko udeleži kdorkoli, udeleženci pa tekmujejo na lastno odgovornost. Tekmovalno trojko morata sestavljati moški in ženska. V preteklih letih so ekipe v obliki startnine prispevale 15 evrov za humanitarni namen. Tako kot lani bomo zbrana sredstva tudi letos namenili letovanju otrok v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor.

161

Iskreno si želimo vašega sodelovanja, predvsem pa bomo veseli čim večjega števila prijavljenih ekip!


Prijave sprejema vodja tekmovanja do 16. maja 2017 na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Štengijado organiziramo v okviru širše zastavljenega preventivnega projekta Otroška varnostna olimpijada, ki ga Policijska uprava Maribor izvaja že od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Poleg policije kot nosilke pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki v okolju, kjer živimo in delamo, skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu.