Sorodne objave

 

Obstaja nešteto razlogov proti drogam, a prav nobeden za! Preživi mladost brezskrbno, a tudi premišljeno, je osrednje sporočilo preventivne akcije Policijske uprave Maribor ob začetku počitnic, ki so jo podprli tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in Nogometnem klubu Maribor.

novinarska

 Zvočni posnetek izjave Darka Lamota (mp3)  

Zvočni posnetek izjave Mirana Pustoslemška (mp3)  


Prav je, da si mladi naberejo novih moči za prihajajoče šolsko leto. Policisti jim želimo prijetne in brezskrbne počitnice, a jih hkrati pozivamo, naj jih preživijo tudi varno in premišljeno, torej brez alkohola in drugih drog," je opozoril Darko Lamot, vodja Oddelka za splošne policijske naloge na PU Maribor.

plakat-1

Naša prizadevanja bomo med poletnimi počitnicami podkrepili tudi s številnimi dodatnimi policijskimi aktivnostmi. Še bolj bomo prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi, kot so okolice šol, parkov, gostinskih obratov in prireditvenih prostorov. Ponovno bomo opravili razgovore z nekaterimi lastniki gostinskih obratov, kjer se mladi najpogosteje zadržujejo, in jih znova opozorili na zakonske obveznosti glede točenja alkoholnih pijač mladoletnim in zagotavljanja reda na javnih prireditvah. Seveda bomo na javnih prireditvah tudi prisotni in posebej pozorni še na morebitno preprodajo prepovednih drog. Načrtujemo skupne poostrene nadzore z inšpekcijskimi službami in sodelovanje z nevladnimi organizacijami pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na mladostnike.

Hotic

Mag. Miran Pustoslemšek, dr. med., z Oddelka za psihiatrijo (Enota za forenzično psihiatrijo, UKC Maribor) je opozoril na posledice zlorabe alkohola in drog, mlade pa pozval: "Želeli bi si, da droge ne bi bile priljubljene med mladimi tako, kot so bile doslej. Upamo, da bodo nove generacije v tem oziru drugačne in da bodo našle druge načine za sproščanje ter kvalitetno življenje."

Zahovic

Preventivno akcijo sta podprla tudi mlada mariborska nogometaša Dino Hotić in Luka Zahović ter v videu spodbudila mlade, naj počitnice preživijo aktivno in premišljeno.