Sorodne objave

 

Spoštovani predstavniki medijev, pridružite se nam pri dobrodelnem teku trojk po "štengah"! Letošnji tek na Policijski upravi Maribor organiziramo že 8. leto zapored. Gre za odprto prvenstvo policijske uprave in letos že tretjič tudi državno prvenstvo policije v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za veliki prehodni pokal.

Tekmovanje bo potekalo v torek, 21. maja 2019, z začetkom ob 11. uri pod stopnicami na dvorišču Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru, kjer bo možno tudi vplačilo humanitarnega prispevka, prevzem štartnih številk in individualno ogrevanje.

Pravila tekmovanja

Tekmovalna trojka mora biti sestavljena iz predstavnikov obeh spolov, skupni humanitarni prispevek ekipe znaša vsaj 15 evrov in je pogoj za udeležbo na državnem prvenstvu. Lani zbrani prispevki so bili namenjeni letovanju otrok in za ta namen darovani Zvezi prijateljev mladine Maribor. Zvezo smo k sodelovanju povabili tudi letos, tako da bodo tudi letošnji prispevki namenjeni letovanju otrok.

Prve tri uvrščene ekipe prejmejo pokal. Tekmovalci in tekmovalke tekmujejo na lastno odgovornost. S prijavo vsak prijavljeni potrdi, da se zaveda tveganosti tekmovanja in je psihofizično sposoben prenesti fizični napor premagovanja tekmovalne proge.

Prijave bodo možne tudi na dan tekmovanja

Ekipe lahko prijavite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., prijavi pa obvezno priložite tudi telefonsko številko vodje ekipe. Prijave ekip na odprto prvenstvo PU Maribor bodo možne tudi na dan tekmovanja.

Skica lokacija stengijade

Na skici so označene možnosti parkiranja.

Preberite si tudi pravila tekmovanja . Kako smo tekmovali lani, si lahko ogledate na spletni strani: www.otroska-varnostna-olimpijada.

Veseli bomo vaše podpore

Spoštovani predstavniki medijev, vabimo vas, da se nam pridružite in nas podprete. Še bolj bomo veseli, če boste za trenutek odložili svoje kamere, mikrofone, snemalnike, fotoaparate in pisala ter se z nami pomerili tudi na "štengah". Ne le, da se bomo prijetno družili, skupaj bomo kakšnemu otroku več lahko omogočili, da bo, morda prvič v življenju, videl morje. Mnogim starši tega ne morejo omogočiti, nam pa bo to iz žepa izvabilo toliko, kot bi dali za dve ali tri kave. Na tak način bomo zmagovalci vsi, ne samo tisti, ki bodo najhitrejši. Trenutno je prijavljenih že 71 ekip!

DSC05634

Štengijada del širše "zgodbe"

Štengijado organiziramo v okviru širše zastavljenega preventivnega projekta Otroška varnostna olimpijada, ki ga Policijska uprava Maribor izvaja že od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Poleg policije kot nosilke pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki v okolju, kjer živimo in delamo, skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu.

V okviru letošnje, že 14. otroške varnostne olimpijade smo v preteklih dneh izvedli šest predtekmovanj, zaključna prireditev oz. veliki finale pa bo potekal 23. maja 2019 v dvorani Lukna, kjer bomo gostili 18 najboljših ekip s predtekmovanj. Pridružili se nam bodo tudi vrhunski športniki, zaposleni v Policiji in Slovenski vojski.

Povezane vsebine

Otroška varnostna olimpijada se letos začenja v Podlehniku - vabilo