Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je v okviru projekta Nazaj k ljudem 10. marca 2011 v sodelovanju s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru in lokalno skupnostjo organizirala uspešno okroglo mizo.

IMG 1562

Okrogle mize o sodelovanju lokalne skupnosti in policije se je udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek.

IMG 1566

Za govorniški oder so stopili še dekan in redni profesor na Fakulteti za varnostne vede dr. Gorazd Meško, direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš, župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec in župan Občine Lendava mag. Anton Balažek. Po predstavitvenem delu pa so spregovorili še ostali povabljeni pomurski župani ter predstavniki občin in policije. Posvet, ki je bil vsekakor konstruktiven, je vodil vodja pomurskih kriminalistov Damir Ivančić, ki bo pripravil tudi zbornik referatov s posveta.

IMG 1561

Udeleženci so se ob zaključku razprave strinjali, da mora partnersko sodelovanje med lokalno skupnostjo in policijo temeljiti na zaupanju, saj lahko le tako prispevamo k večji varnosti občanov. Treba je tudi spodbujati vsakršno krepitev tega sodelovanja, ki ljudem omogoča bolj kakovostno življenje.

IMG 1568

Udeleženci srečanja so se tudi strinjali, da je pravočasno medsebojno obveščanje eden ključnih dejavnikov za reševanje posameznih problematik. Prav tako so bili enotnega mnenja, da Pomurci zaupajo v delo policistov in da se zaradi tega počutijo varne.