Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je v sodelovanju z zavodom Oranžna nit in slovensko agencijo za varnost prometa 10. aprila 2011 v prometno-varnostnem centru Španik v Murski Soboti organizirala preventivno prireditev za večjo varnost motoristov.

 

Med motoristično sezono policisti sodelujemo na več preventivnih prireditvah za večjo varnost motoristov, ki potekajo po vsej Sloveniji.

Spoštovani motoristi, vljudno vabljeni!

DSC 4929

Prireditve z naslovom Motoristi, zmanjšajmo tveganost vožnje, vozimo oranžno se je v lepem nedeljskem popoldnevu udeležilo okoli 250 motoristov in še vsaj 100 drugih obiskovalcev iz cele Slovenije. Zbrane motoriste sta pozdravila direktorica zavoda Oranžna nit Polonca Kočar in direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš.

DSC 4407

Udeleženci so nato prisluhnili krajšemu predavanju inštruktorja varne vožnje Dušana Pohovnikarja in izjemno zanimivi življenski zgodbi motorista Marka Vodpije, pred leti udeleženega v hudi prometni nesreči, ki se je zanj srečno končala.

Gost prireditve je bil tudi aktualni prvak prvenstva Alpe-adria v razredu Supersport in aktualni evropski podprvak v tem razredu Marko Jerman, ki kljub hitrosti na dirkališčih spodbuja motoriste k spoštovanju cestnoprometnih predpisov in podpira prizadevanja za večjo varnost motoristov v vsakdanjem prometu. Prireditve so se kot gostje udeležili tudi policisti iz Hrvaške in Madžarske, s katerimi slovenski policisti na področju preventive zelo dobro sodelujemo.

DSC 4459

V nadaljevanju sta sledila skupinska vožnja po Pomurju in trening varne vožnje na poligonu, ki so ga vodili izkušeni inštruktorji varne vožnje ter policisti motoristi iz Postaje prometne policije Murska Sobota.

Ob klepetu in prijetnem druženju smo prišli do zaključka, da bomo s tovrstnimi aktivnostmi, ki potekajo že peto leto, nadaljevali tudi v prihodnje. Dobro sodelovanje s pomurskimi motoklubi namreč daje pozitivne rezultate na področju varnosti motoristov. Kljub nenehnemu povečevanju števila registriranih motornih koles se število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, iz leta v leto znižuje. Lani tako na cestah v Pomurju ni ugasnilo niti eno življenje motorista, kar se ni zgodilo že od leta 2003.

DSC 4942Organizatorji smo bili veseli pozitivnega odziva motoristov in številnih pohval za dobro opravljeno delo tako s strani posameznikov kot klubov.


Nasveti za večjo varnost motoristov