Sorodne objave

 

Spet smo nazaj! je bilo ime skupne preventivne akcije za najmlajše, ki smo jo v policijski upravi Murska Sobota organizirali skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Murska Sobota in trgovskim centrom Maximus. Na ta način smo želeli javnost opozoriti, da so otroci po daljših počitnicah ponovno pogosti udeleženci v cestnem prometu, na katere moramo posebej paziti.

IMG 0263

Različnih aktivnosti se je 11. septembra udeležilo 260 otrok iz OŠ I in POŠ Krog ter vrtca Prešernova.

IMG 0156

V okviru akcije Varnostni pas, pripni svoje življenje smo na prireditev povabili avtobusno podjetje iz Murske Sobote, tako da smo otroke na avtobusu lahko bolj nazorno poučili o pomenu varnostnega pasu, pravilnem načinu vstopanja in izstopanja iz avtobusa in samem obnašanju med vožnjo z njim.

IMG 0137

Na likovni delavnici so otroci izdelovali risbice in druge izdelke na temo prometne varnosti, ki so bili nato več dni tudi razstavljeni v vitrinah trgovskega centra. Sodelovali so lahko tudi na delavnici, kjer so se učili pravilnega pripenjanja z varnostnim pasom v otroškem sedežu.

IMG 0163

Pri kvizu so odgovarjali na vprašanja in za pravilne odgovore prejeli praktične nagrade, v kinodvorani pa smo otrokom predvajali risanke s prometno vsebino.

IMG 0271

Seveda pa so si lahko ogledali tudi policijsko opremo in vozila ter službene pse.

IMG 0276

IMG_0292