Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Otroci iz murskosoboškega vrtca Urška so v sklopu projekta za večjo prepoznavnost poklicev obiskali Policijsko postajo Murska Sobota. Ob prihodu so se najprej srečali z najprijaznejšim policistom, policistom Leonom, ki jih je toplo sprejel. Z malčki se je najprej pogovarjal o varnosti v prometu. Ko je preveril njihovo znanje o cestnoprometnih predpisih, je bil nadvse presenečen nad tem, kako dobro poznajo prometna pravila.

DSC 0564

V nadaljevanju so policisti malim nadebudnežem predstavili svoj poklic; kako ga opravljajo in tudi kako se pripravljajo na izvajanje pomembnih in zahtevnih nalog. Spoznali so tudi njihovo opremo, si ogledali policijska vozila in celo sobo, kjer policisti pridržijo nepridiprave. Naučili so se tudi nekaj prvin samoobrambe, ki so jih policistu z veseljem pokazali. Malčki so bili zelo radovedni, imeli so veliko vprašanj, na katera so policisti z veseljem odgovarjali.

DSC 0617

DSC 0605

Po slabi uri druženja so se otroci poslovili in se zadovoljni, da so spoznali policiste in njihovo delo, odpravili nazaj v vrtec. Zadovoljni pa so bili tudi policisti, ki so ta dan dobili nove prijatelje.